⭑missie geslaagd⭑

Anthocharis cardamines (Oranjetipje)♂︎

Alliara petiolata (Look zonder look)

Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2023
tuin
soort


Algemeen

LOCATIE: Krimpen aan den IJssel, tuin

WAARNEMING:
2020-IV-19


Toen ik met het tuin project begon had ik een paar soorten in gedachten die ik graag in de tuin zou willen zien. Eén daarvan was het Oranjetipje (Anthocharis cardamines).

Deze vlinder vliegt elk voorjaar, 1 à 2 kilometer verderop rond in het recreatie gebied bij Lansing-Zuid, zie ook deze post.

Om de vlinder naar de tuin te krijgen heb ik een paar jaar geleden Look zonder look gezaaid met wisselend succes omdat de plant bij droogte vaak snel het loodje legt. Maar vorige jaar was best succesvol met gevolg dat de plant zich dit jaar door de hele tuin heeft verspreid.

Afgelopen weekend was ik een beetje aan het rondhangen in de tuin toen er opeens een vlinder komt aan fladderen, en jawel hoor een klein mannetje van het Oranjetipje!!
Hij inspecteerde onmiddellijk in volle vaart alle Look zonder look clustertjes om vervolgens met gezwinde spoed de tuin weer te verlaten.

Terwijl ik minuten later mijn vrouw vertel over het doel en wat er zojuist was langsgekomen verschijnt hij opeens weer en gaat even uitgebreid drinken op Look zonder look.

Oranjetipje ♂︎ (Anthocharis cardamines) op Look zonder look (Alliara petiolata)
Oranjetipje ♂︎ (Anthocharis cardamines) op Look zonder look (Alliara petiolata)

Missie geslaagd! Volgende doel: een eileggend vrouwtje gevolgd door rupsen!! 🤞🏻😂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *