2019 (Valencia)

Laatst bijgewerkt: 7 augustus 2022

FOTOVERSLAG: Valencia - 15 t/m 18 maart 2019


Midden maart zijn mijn vrouw en ik een lekker weekendje weg geweest naar Valencia, wat een erg leuke stad blijkt te zijn.

Qua natuur laat eea te wensen over. Her en der zijn er parkjes met veel mandarijnbomen of Geraniums door de stad verspreid en een paar kilometers lang hoofdpark met veel steen dat in een boog rond de stad ligt. De sterk geurende mandarijnbomen bossages die hier stonden trokken de aandacht van de houtbij Xylocopa.

Op de Geraniums vlogen een grote hoeveelheid Geraniumblauwtjes (Cacyreus marshalli). Een eenvoudige maar mooie en opmerkelijke vlinder die ik al eerder in Frankrijk had gespot maar niet op de foto gekregen. De blauwtjes waren allemaal erg afgevlogen met beschadigde vleugels.
Het is een invasieve soort uit Zuid-Afrika die zich lanzaam maar zeker verspreid over Europa.

Geraniumblauwtje ♀︎
(Cacyreus marshalli)
Geraniumblauwtje ♀︎
(Cacyreus marshalli)
Geraniumblauwtje ♀︎
(Cacyreus marshalli)

In het hoofdpark ligt een architectonisch hoogstandje in de vorm van het wetenschaps museum en het centrum voor moderne kunst. Dit gedeelte van het park is het mooiste stuk met grasvelden die zijn ingesloten door glooiende bermen met wilde bloemen. In een perkje vlogen een paar langhoornbijen die niet op de foto kwamen. Maar even verderop zat een kolonie Oxythyrea funesta kevers in bloemen.

Oxythyrea funesta
Oxythyrea funesta

In het park staan verschillende bruggen en onder eentje zaten verschillende nesten gemaakt met modder, waarvan ik vermoed dat het wespennesten zijn.

Wespennest

Een bijtje bleek bij thuiskomst een vrouwtje van de algemene Gewone franjegroefbij (Lasioglossum sextrigatum).

Gewone franjegroefbij ♀︎
(Lasioglossum sextrigatum)

Daar dit een stedentrip was en niet noodzakelijk een insecten trip, was ik licht bepakt met mijn nood macro setup in de vorm van een Canon 500D voorzet lens op de 70-200L IS I. De kwaliteit in combinatie met een goede lens is nog best aardig, maar een echte macro lens levert betere, scherpere beelden op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *